Ultimii “băieți deștepți” din energie au pierdut definitiv procesele cu Hidroelectrica

“Băieții deștepți” din energie au fost denumiți partenerii Hidroelectrica din contractele pe termen lung, încheiate prin negociere directă începând cu anul 2004. În această categorie au intrat traderi de energie, mari consumatori — producători industriali, dar și furnizori de echipamente și servicii.

“După ce Tribunalul București a dat în fond câștig de cauză Euro Insol și Hidroelectrica în toate acțiunile formulate de traderii de energie, de producătorii Alro, Elsid, Electrocarbon și de contractorii Romelectro și Andritz, Curtea de Apel București a menținut integral hotărârile Tribunalului și a respins irevocabil pretențiile contestatorilor”, se arată în comunicat.

,,Suntem aproape de finalul unei bătălii judiciare întinse pe o perioadă de peste patru ani și care a făcut obiectul a peste 150 de procese instrumentate în față Tribunalului București, a Curții de Apel București sau a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Prin aceste acțiuni, băieții deștepți voiau să obțină anularea denunțării contractelor de către administratorul judiciar și continuarea în aceleași condiții vădit detrimentale pentru Hidroelectrica a acestor contracte până în 2018, respectiv 2019″, a declarat Remus Borza, coordonatorul Euro Insol, citat în comunicat.

El amintește că, din derularea acestor contracte, în perioada 2006-2012, Hidroelectrica a fost prejudiciată cu peste un miliard de euro.

“În subsidiar, traderii de energie cereau instanțelor de judecată 600 de milioane de euro reprezentând daune pentru denunțarea acestor contracte frauduloase. Pe 19 ianuarie 2018 se vor judeca recursurile băieților deștepți la închiderea procedurii insolvenții Hidroelectrica. Atunci sperăm să punem punct unuia dintre cele mai mari jafuri din istoria post decembristă a României”, a continuat Borza.

sursa: Realitatea.net

Be the first to comment

Leave a Reply