Remus Borza, candidat ALDE Braşov pentru Camera Deputaţilor

Înscris în ALDE la începutul lunii septembrie, specialistul în insolvenţă Remus Borza va candida la alegerile din decembrie pentru Camera Deputaţilor pe listele de la Braşov. Remus Borza s-a ocupat de insolvenţa companiilor Hidroelectrica, CET Govora şi Vulcan SA. Borza a fost condamnat anul trecut la un an de închisoare, fiind găsit vinovat de conflict de interese pentru că firma de insolvenţă deţinută de el, Euro Insol, administratorul judiciar al Hidrolectrica, a încheiat contracte de asistenţă juridică cu casa de avocatură la care Borza era asociat.
Includerea pe listele ALDE Braşov vine după ce, în momentul în care s-a înscris în partid, Borza a afirmat că ar fi încântat să candideze pe listele unui judeţ din Ardeal. De altfel, în 15 septembrie, el a declarat pentru presa sibiană că „Pe surse apar în patru judeţe pe liste. În realitate, nu s-a decis nimic. Evident că m-ar încânta să candidez într-un judeţ din Ardeal, cu atât mai mult în judeţul Sibiu, de care sunt foarte legat”.

La Braşov, Borza a fost prezentat vineri de cei doi copreşedinţi ai partidului, Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu, care au declarat că obiectivul ALDE pentru alegerile parlamentare din luna decembrie este obţinerea unui „scor cu două cifre”.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că Borza va fi cel mai puternic candidat la alegerile parlamentare pe care l-ar putea avea Braşovul şi a amintit că acesta a preluat Hidroelectrica în momentul în care era în faliment şi a adus-o pe profit.

„Sper să putem să în cadrul acestui for decizional al ţării să putem trasa acele principii, acele legi, care să ducă la reforma marilor sisteme publice. Mă refer în primul rând la sistemul administraţiei publice centrale şi locale, la reforma sistemului de sănătate, de educaţie, infrastructură”, a declarat Remus Borza.

Be the first to comment

Leave a Reply