Locul 93: Andrea Bocelli & Sarah Brightman – “Time to Say Goodbye”

Compus de Francesco Sartori pe versuri de Lucio Quarantotto, “Con te partirò”(Voi pleca cu tine) redenumit ulterior Time to Say Goodbye, interpretat pentru prima dată de Andrea Bocelli la Festivalul de la Sanremo din 1995 și înregistrat pe albumul său din același an, Bocelli, nu a avut mare succes în Italia. În alte ţări, în schimb, a fost o adevărată lovitură. În Franţa a stat în top timp de şase săptămîni, în Belgia a devenit cel mai mare succes din toate timpurile, petrecînd 12 săptămâni în top.

În Germania, East West Records, împreună cu Polydor au lansat o versiune “Con Te Partiro”, reinti­tulînd-o “Time to Say Goodbye”, şi cu cîteva versuri schimbate a devenit tema finală pentru meciul de sfîrşit al boxerului Henry Maske. “Time to Say Goodbye” a fost transformat într-un duet de soprana Sarah Brightman, alături de Andrea Bocelli.

Producătorul german Frank Peterson, care lucrează cu Brightman din 1991, s-a oferit să dea melodiei un titlu în engleză, apoi în germană, “Mit Dir Werde Ich Fortgehen”, înregistrîndu-le la studioul lui Nemo Studio, în Hamburg. Meciul lui Maske a avut loc la 23 noiembrie 1996, împotriva americanului Virgil Hill, iar în deschiderea meciului, Bocelli şi Brightman au cântat pentru o audienţă de 21 de milioane de telespectatori. Pînă în decembrie, “Time to Say Goodbye” a avut în Germania vânzări de peste 40 de mii de de exemplare pe zi.
Vocile lor minunate şi puternice se îmbină armonios. Citatul lui Andersen, “în cazul în care cuvintele nu reuşesc, muzica vorbeşte”, surprinde esenţa acestei interpretări impresionante.

 

Be the first to comment

Leave a Reply