Locul 7: George Michael – Freedom! ’90

“Freedom! ’90” face aluzie la strădaniile lui George Michael de a-și găsi propria identitate artistică și a anticipat demersurile sale de a pune capăt contractului său cu Sony Music.

Pentru a întări mesajul transmis de cântec, Michael a refuzat să apară în video (regizat de David Fincher), și a angajat supermodelele Naomi Campbell, Linda Evangelista, Christy Turlington, Tatjana Patitz și Cindy Crawford să apară în clip și să facă playback sincron în locul său. A ajuns până pe poziția a 8-a în Billboard Hot 100 din SUA, și a 28-a în clasamentul britanic.

George Michael s-a născut pe 25 iunie 1963 în Fincheley, o suburbie din nordul Londrei. Originar dintr-o familie greacă de origine cipriotă, numele lui real a fost Georgios Kyriacos Panayiotou. A lansat albume de succes, între care ”Faith” şi ”Listen Without Prejudice Vol.1”. Acesta din urmă a depăşit vânzările realizate de albumul ”Faith” în Marea Britanie, dar, în pofida acestui succes, George Michael a pierdut un proces cu casa de discuri Sony, pe care artistul îl iniţiase deoarece nu era mulţumit de campania de promovare a acestui material discografic.

Şapte piese ale lui George Michael au ajuns pe primul loc în topul din Marea Britanie. Printre cele mai cunoscute single-uri ale sale se numără ”Careless Whisper”, ”One More Try”, ”Freedom” şi ”Father Figure”. Artistul britanic a fost recompensat de-a lungul anilor cu numeroase trofee şi distincţii, inclusiv cu două premii Grammy şi trei Brit Awards.

George Michael a murit la vârsta de 53 de ani, pe 25 decembrie 2016, în casa lui din Goring-on-Thames, Oxfordshire.

Be the first to comment

Leave a Reply