Locul 6: Phil Collins – One More Night

Melodia face parte de pe cel mai de succes album, “No Jacket Required”(1985) cu care a câștigat numeroase premii Grammy, printre care “Album of the Year Award”.

Cântărețul și actorul Philip David Charles Collins s-a născut pe 30 ianuarie 1951, în cartierul londonez Chiswick, Marea Britanie. Este faimos mai mult ca solist și toboșar al trupei de rock progresiv Genesis, dar și ca un câștigător al Premiilor Grammy și al Premiilor Oscar.

Între anii 1984 și 1989 Collins este prezent în opt topuri americane dintre care în șapte participă ca un artist solo și într-un top ca solist al trupei Genesis. Majoritatea cântecelor sale au o tentă romantică, de dragoste, iar în mică măsură întâlnim și cântece cu tentă politică, un exemplu fiind Another Day in Paradise devenind unul din șlagărele sale.

Şi-a început cariera artiscă fiind membru al unei formații mai puțin cunoscută numită Flaming Youth, și apoi dvenind membru al formației Genesis. Fiind membru al formației Genesis, Collins era toboșar dar și compozitorul formației. Cântecele sale erau cântate de solistul formației, pe atunci Peter Gabriel. Din 1975, Collins preia conducerea formației și devine solistul acesteia deoarece Peter Gabriel părăsește formația. La sfârșitul anilor ’70, cântecul Follow You, Follow Me a însemnat pentru Genesis un pas important înnainte deoarece a ajuns în primele locuri ale topurilor muzicale. Artistul încearcă un experiment pentru a putea obține succesul, el îşi începe și cariera solo dar continuă și alături de Genesis, reuşind să vândă peste 100 de milioane de discuri.

In anii 1980 , a cantat si cu Robert Plant si formatia Tears for Fears, a colaborat si cu alti muzicieni ca George Harrison, Paul McCartney, Philip Bailey, Robert Plant, Eric Clapton, Mike Oldfield, Mark Knopfler . Primul sau album singur , Face Value (1981), reflecta ruptura din prima sa casatorie , in melodii ca “If Leaving Me is Easy” si “In the Air Tonight”. Hello, I Must Be Going (1982) a fost alt album ce si-a castigat popularitatea si din care s-a extras un single , “You Can’t Hurry Love”, care s-a clasat pe primul loc in topul vnzarilor din Marea Britanie .De asemeni un succes international a castigat si cu albumul No Jacket Required (1985).

Muzicianul locuiește de mai mulți ani în Elveția. El s-a confruntat în ultima vreme cu numeroase probleme de sănătate. Artistul a fost căsătorit de trei ori și are cinci copii.

Be the first to comment

Leave a Reply