Locul 5: Kenny Rogers – Lady

Cântărețul și compozitorul Kenny Rogers (Kenneth Donald Rogers) s-a născut la 21 august 1938, în Houston, Texas. A știut că va urma o carieră muzicală din vremea în care era elev de liceu. Și-a cumpărat o chitară și a început să cânte cu grupul Scholars. Trupa a avut câteva succese, dar în 1958 Kenny Rogers a înregistrat singur piesa “That Crazy Feeling”.

Pe lângă activitatea solo, Rogers a înregistrat o serie de hit-uri cu legenda muzicii country Dottie West. Cei doi au ajuns în topuri cu “Every Time Two Fools Collide” (1978), “All I Ever Need Is You” (1979) sau “What Are We Doin’ In Love” (1981). De asemenea, în 1981, Rogers a staționat pe locul 1 în topurile pop timp de șase săptămâni, cu versiunea sa a piesei lui Lionel Richie “Lady”.

Rogers este un artist care s-a bucurat de succes atât cu genul country, cât și cu genul pop. A colaborat cu succes cu nume mari ale muzicii precum Kim Carnes și Sheena Easton. A făcut și film, jucând în multe pelicule inspirate de cântecele sale, cum ar fi ”The Gambler” (1980) sau ”Coward of the County” (1981).

De-a lungul anilor, Kenny Rogers a primit numeroase premii, iar în 2013 a intrat în Country Music Hall of Fame. La Premiile CMA a primit premiul Lifetime Achievement Willie Nelson.

Be the first to comment

Leave a Reply