Locul 40: Bruce Springsteen – Streets Of Philadelphia

In 1995, pe 1 martie, single-ul Streets of Philadelphia al lui Bruce Springsteen castiga trei premii Grammy pentru “cantecul anului”, “cea mai buna performanta vocala a unui solist” si “cel mai bun cantec rock”.

Bruce Springsteen, născut pe 23 septembrie 1949, căruia prietenii şi fanii îi spun ”The Boss”, este un cântăreţ american cunoscut în lumea întreagă pentru rock-ul lui romantic, versurile pline de poezie şi pentru sentimentele sale faţă de cultura americană, centrate pe New Jersey – statul său de origine.

Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără ”Born To Run”, ”Hungry Heart”, ”Dancing in the Dark”, ”Born in the U.S.A.”, ”Human Touch”, ”Streets of Philadelphia”.

A compus şi coloane sonore pentru mai multe producţii cinematografice, iar pentru muzica originală din filmul ”Philadelphia” (1993), cu Tom Hanks şi Denzel Washington în rolurile principale, a fost premiat cu Globul de Aur, Grammy şi Oscar.

Bruce Springsteen a lansat 18 albume de studio, care s-au vândut în peste 120 de milioane de copii pe plan mondial. Muzicianul a fost recompensat cu 20 de premii Grammy.

Be the first to comment

Leave a Reply