Locul 4: U2 – With Or Without You

With or Without You este un hit de pe albumul The Joshua Tree, lansat de U2 în 1987. Melodia a rămas una dintre cele mai populare îndrăgite ale formației irlandeze. Cântecul a atins prima poziție în clasamentul american, unde a staţonat timp de trei săptămâni. Cântecul este unul dintre cele mai sentimentale single-uri ale formației U2, puternic influențat de albumul lui Scott Walker Climate of Hunter. În 2004, revista Rolling Stone a inclus acest cântec între cele mai bune 500 din toate timpurile.

U2 este o formație irlandeză de rock din Dublin. Înființată în 1976, ea este formată din Bono (vocalist și chitarist), The Edge (chitarist, claviaturist, și vocalist), Adam Clayton (basist) și Larry Mullen, Jr. (percuționist). Muzica pe care a cântat-o în perioada de început își trage originile din post-punk, dar a ajuns în cele din urmă să încorporeze influențe din mai multe genuri de muzică pop. De-a lungul întreprinderilor muzicale, cei patru și-au menținut un sunet construit pe muzică instrumentală melodică, scoasă în evidență de sunetul de mare varietate timbrală al chitarei lui The Edge și pe vocea expresivă a lui Bono. Versurile lor, adesea împodobite cu imagistică spirituală, se concentrează pe o tematică personală și socio-politică.

U2 se numără printre cei mai bine vânduți artiști din toate timpurile, vânzând peste 150 de milioane de discuri în toată lumea. Au câștigat 22 de premii Grammy, mai mult decât orice altă formație și, în 2005, au fost introduși în Rock and Roll Hall of Fame. Rolling Stone a clasat formația U2 pe locul 22 în lista „celor mai mari 100 de artiști din toate timpurile” și a etichetat-o drept „cea mai mare formație din lume”. De-a lungul carierei, ca grup, dar și individual, au dus campanii pentru susținerea drepturilor omului și în scopuri filantropice.

Be the first to comment

Leave a Reply