Locul 38: Shania Twain – You’re Still The One

Cântăreața și compozitoarea Shania Twain (numele real Regina Eileen Edwards) s-a născut la 28 august 1965, în Windsor, Ontario. A fost crescută de mama ei, Sharon, și de tatăl vitreg, Jerry Twain, care a înfiat-o.

A început de mică să compună și să cânte, inspirându-se din cântăreții ei favoriți — Tammy Wynette și Willie Nelson, Stevie Wonder, Mamas și Papas, The Carpenters. La 8 ani, cânta la biserică, la evenimente comunitare sau chiar în cluburi.

La vârsta de 13 ani, Eilleen Twain a fost invitată să interpreteze în cadrul emisiunii Tommy Hunter Show, difuzată de către televiziunea CBC. În timpul adolescenței, a urmat cursurile Timmins High and Vocational School din oraș. A cântat și a înregistrat piese celebre ale anilor ’80 împreună cu formația Longshot. În 1984, a interpretat un duet alături de muzicianul de origine canadiană Tim Denis, piesă care a apărut pe unul dintre albumele acestuia.

Primul ei album, ”Shania Twain”, a fost comercializat într-un milion de exemplare pe plan internațional și a fost certificat cu discul de platină în SUA. În decembrie 1993, a produs al doilea material discografic, “The Woman in Me”, care a ajuns rapid pe prima poziție a topului Billboard, la categoria “Albume de muzică country”. În SUA, materialul discografic a fost certificat de 12 ori cu discul de platină, echivalent cu 12 milioane de exemplare comercializate.

Dintre cele opt single-uri extrase de pe album, patru au câștigat primul loc în clasamentele de specialitate ale muzicii country din America de Nord — ”Any Man of Mine”, ”I’m Outta Here!”, ”You Win My Love” și ”No One Needs to Know”. Albumul ”The Woman in Me” i-a adus Shaniei Twain multe premii, cel mai important fiind Premiul Grammy la categoria Cel mai bun album de muzică country. Academia Muzicii Country a declarat ”The Woman in Me” albumul anului, iar Shania Twain a primit premiul la categoria “Debutanta anului”.

Doi ani mai târziu, a lansat albumul “Come on Over”, care a fost vândut în 40 de milioane de copii în întreaga lume, devenind cel mai bine vândut album solo lansat de o femeie și cel mai bine vândut album country din toate timpurile. ”Come on Over” a rămas în topuri timp de doi ani, materialul discografic ocupând poziția cu numărul opt în clasamentul celor mai comercializate albume ale unui artist în SUA. Dintre cele 12 single-uri extrase de pe acest album, nouă au atins prima poziție în clasamentele de specialitate.

Cu hit-uri celebre ca “Man! I Feel like a Woman!”, “Don’t Be Stupid”, “You’re Still the One” sau “That Don’t Impress Me Much!” a fost nominalizată la VH1’s Divas Live, alături de alte cântărețe renumite precum Celine Dion, Whitney Houston, Mariah Carey sau Gloria Estefan.

Shania Twain este singura interpretă care a reușit să obțină trei discuri de diamant în SUA și se clasează pe locul secund în topul celor mai de succes artiști canadieni, prima fiind Celine Dion.

Artista a câștigat cinci premii Grammy, 27 premii BMI Songwriter și a vândut peste 75 de milioane de discuri în toată lumea, din care 48 de milioane numai în SUA.

Be the first to comment

Leave a Reply