Locul 35: Rod Stewart – When I Need You

“When I Need You” este o melodie scrisa de Albert Hammond și Carole Bayer Sager. Prima oara a fost interpretata de Hammond in 1976, dar versiunea lui Leo Sayer, realizata de Richard Perry, a fost un hit la nivel mondial. De-a lungul timpului, au inregistrat cover-uri ale acestui cantec numerosi artisti printre care Rod Stewart, Celin Dion, Cliff Richard, Luther Vandross, Julio Iglesias.

Rod Stewart s-a născut la 10 ianuarie 1945, la Londra, părinții săi fiind scoțieni. La 11 ani a început să cânte la chitară, împreună cu câțiva colegi de școală punând bazele grupului Kool Kats.

În 1962 a pus bazele grupului The Ray Davies, cunoscut mai târziu ca The Kinks. Mai târziu s-a alăturat grupului Jimmy Powell & the Five Dimensions, fiind vocalist și cântând la muzicuță. La scurt timp după această întâmplare Long John Baldry l-a invitat să se alăture grupului The Hoochie Coochie Men. Grupul și-a schimbat numele în Steampacket, ajungând ca în 1965 să cânte în deschiderea formației Rolling Stones.

”An Old Raincoat Won’t Ever Let You Down” a fost primul album solo al lui Rod Stewart. Lansat în 1969, în Statele Unite a fost cunoscut ca ”The Rod Stewart Album”. La începutul lui 1970 a fost lansat și primul album Faces. ”First Step” aducea un sunet foarte asemănător cu cel al grupului Rolling Stones, bucurându-se de un succes considerabil în Marea Britanie și de unul mai redus în Statele Unite.

Inconfundabil datorită vocii sale răgușite, Rod Steward este recunoscut drept cel mai faimos cântăreț, compozitor și unul dintre cele mai mari staruri rock ale anilor ’70.

Be the first to comment

Leave a Reply