Locul 3: Beyoncé – Halo

Câştigătoare a premiului MTV Europe Music pentru cel mai bun cântec în 2009, balada de dragoste a lui Beyonce a urcat pe primul loc în topurile pentru single-uri din Brazilia, Norvegia şi Slovacia şi pe locul 5 în acelaşi top în Australia, Germania, Elveţia, Regatul Unit şi SUA.

Cântăreața R&B și actrița americană Beyoncé, (nume complet Beyoncé Giselle Knowles-Carter) s-a născut la 4 septembrie 1981 în Houston, Texas și a început cariera la 7 ani, sub îndrumarea tatălui său, producătorul Matthew Knowles. Unindu-și forțele cu verișoara sa Kelly Rowland, și alături LeToya Luckett și LaTavia Roberson, Beyoncé a format, cu ajutorul tatălui său, grupul Destiny’s Child, în 1990.

Până la jumătatea anilor ’90, grupul nu înregistrase vreun succes notabil. Lucrurile aveau să se schimbe din 1997, când a înregistrat piesa ”Killing Time”, care a făcut parte din coloana sonoră a filmului ”Men in Black”. La scurt timp, Destiny’s Child a înregistrat primul album, cu același titlu, ce s-a vândut în câteva milioane de exemplare, obținând și câteva discuri de platină.

În iunie 2003, a fost lansat primul album de studio al solistei, ”Dangerously in Love”, album pentru care artista a fost premiată cu cinci trofee Grammy, în 2004. La trei ani de la încetarea activității de grup, Beyoncé s-a reunit cu Rowland și Michelle Williams, aceasta din urmă activând în formație din 1999, pentru a începe înregistrările unui nou album. Materialul, intitulat ”Destiny Fulfilled”, a fost lansat în noiembrie 2004, fiind precedat de promovarea discului single ”Lose My Breath”, devenit un succes la nivel global, ocupând prima poziție în ierarhia mondială timp de 11 săptămâni consecutive.

În 2002, Beyoncé a început o relație cu rapperul Jay-Z, cu care a colaborat de mai multe ori. În urma acestor colaborări au rezultat adevărate succese, cum ar fi: ”’03 Bonnie & Clyde”, ”Crazy in Love”, ”Déja Vu” sau ”Upgrade U”. În timpul MTV Video Music Awards 2011, pe covorul roșu, Beyoncé a arătat că este însărcinată cu primul ei copil, tatăl, Jay-Z, fiind soțul cântăreței din 2008.

În 2014, revista Forbes a declarat-o pe Beyoncé ”cea mai influentă celebritate”. La 23 aprilie 2015, Beyoncé a lansat albumul ”Lemonade”, care a debutat pe locul întâi în clasamentul US Billboard 200.

Beyoncé a concertat, în România, în cadrul turneului mondial de promovare al albumului ”B’Day, The Beyoncé Experience”. Concertul a avut loc la 22 octombrie 2007 și a fost susținut pe Stadionul Municipal ”Ion Moina” din Cluj-Napoca în fața a peste 13.000 de persoane.

Be the first to comment

Leave a Reply