Locul 2: Katy Perry – Roar

“Roar” a fost lansată pe 10 august 2013 şi este piesa care deschide al patrulea album de studio “Prism” din 2013. Melodia a devenit al 8-lea Nr.1 în U.S. al artistei, vânzând peste 9,9 milioane de exemplare la nivel mondial iar videoclipul cântecului are peste un miliard de vizualizări.

Katheryn Elizabeth Hudson, cunoscută sub numele artistic de Katy Perry, este cantautoare, producătoare, actriță, scriitoare, întreprinzătoare și ambasadoare a bunăvoinței pentru UNICEF. A devenit cunoscută datorită hitului din 2008 „I Kissed a Girl” care a atins prima poziție în peste 20 de țări, inclusiv Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Australia și United World Chart. Continuând o carieră de succes, primește multe nominalizări, premii și distincții ca artist de nivel mondial, devenind unul dintre cei mai bine vânduți artiști muzicali din istorie, cu peste 100 de milioane de albume și single-uri vândute la nivel mondial, dintre care 81 de milioane de single-uri și peste 12 milioane de albume în SUA.

Ca urmare a succesului înregistrat, Perry lansează cinci parfumuri (Purr, Meow!, Killer Queen, Royal Revolution ș Mad Potion) și intră în domeniul filmului, fiind vocea Ștrumfiței din trilogia The Smurfs și protagonista unui film documentar, Katy Perry: Part of Me, ce are ca subiect viața ei ca artist în turnee și despărțirea de Russell Brand, soțul ei, cu care a avut un mariaj de doar 14 luni.

Katy Perry a devenit artista cu cele mai mari încasări în 2015, potrivit revistei Forbes, cu 135 de milioane de dolari, depășind trupa pop ‘One Direction’ și pe interpretul de country Garth Brooks, după ce a umplut stadioanele cu fani în timpul turneului său “Prismatic World Tour”.

Be the first to comment

Leave a Reply