Locul 15: Justin Timberlake – Cry Me A River

„Cry Me a River” este un cântec înregistrat de către compozitorul și cântărețul american Justin Timberlake pentru albumul său de debut, Justified (2002). A fost scris de Justin Timberlake și Scott Storch împreună cu producătorul Timbaland, de asemenea inspirat de relația lui Timberlake cu fosta iubită, cântăreața pop Britney Spears. Jive Records a lansat single-ul pe data de 25 noiembrie 2002 în SUA ca și al doilea single al albumului. Acompaniat de o orgă, beatbox, chitare și sintetizatoare, „Cry Me a River” este un cântec funk și R&B despre un bărbat care a fost părăsit de iubita lui pentru o altă relație. Cu toate acestea, iubita își primește pedeapsa atunci când bărbatul pe care l-a înșelat anterior sfârșește să o înșele cu o altă femeie. Ea încercă să meargă la fostul ei iubit pentru simpatie, dar el răspunde cu titlul melodiei.

Single-ul a primit în general păreri pozitive din partea criticilor, care au l-au considerat ca un cântec neobișnuit pentru Justified, lăudând producția lui Timbaland. A câștigat un premiu Grammy pentru Cea mai bună performanță vocala pop masculină în ediția din 2004. Cântecul a ajuns pe locul al treilea în topul american BillboardHot 100 și alte topuri pop, ocupând topul 10 al acestora în alte țări. A fost premiat cu un disc de aur de către Australian Recording Industry Association (ARIA) și cu unul de argint de către Syndicat National de l’Édition Phonographique (SNEP).

Francis Lawrance a regizat videoclipul muzical pentru „Cry Me a River” în Malibu, California. În videoclip, personajul lui Timberlake își spionează fosta iubită și își arată iubirea lui față de noua parteneră. Spears a susținut că videoclipul a fost o mișcare de publicitate, dar Timberlake a insistat că nu ea nu a inspirat producția. Videoclipul a câștigat premiul pentru Cel mai bun videoclip masculin, cât și cel pentru Cel mai bun videoclip pop la premiile MTV Video Music Awards din 2003. Timberlake a interpretat „Cry Me a River” în timpul celor patru mari concerte ale lui: Justified World Tour (2003-2004), Justified/Stripped Tour (2003), FutureSex/LoveShow (2007) și The 20/20 Experience World Tour (2013-2014). Cântecul a fost interpretat și de alți artiști (cover-uri) printre care Leona Lewis, Taylor Swift și Glen Hansard. Spears a înregistrat un răspuns în piesa „Everytime” pentru albumul ei lansat în 2003, In the Zone’.

Be the first to comment

Leave a Reply