Locul 14: Britney Spears – …Baby One More Time

„…Baby One More Time” este discul single de debut al cântăreței americane Britney Spears. Piesa compusă și produsă de Max Martin și Rami a fost lansată în 1998 prin JIVE Records ca primul disc single extras de pe albumul cu același nume (1999). După ce Spears a înregistrat și a trimis o casetă demo cu un cântec nefolosit de la Toni Braxton, solista a semnat un contract cu casa de discuri JIVE. „…Baby One More Time” este o piesă teen pop și dance-pop ce vorbește despre sentimentele unei fete după ce aceasta s-a despărțit de iubitul ei.

„…Baby One More Time” s-a clasat pe primul loc în clasamentele multor țări, inclusiv în Regatul Unit unde a primit o certificare cu dublu disc de platină și a devenit cel mai bine vândut cântec din 1999. Piesa este unul dintre cele mai bine vândute single-uri din toate timpurile, cu peste 10 milioane de exemplare vândute. Un videoclip muzical regizat de Nigel Dick o prezintă pe Spears elevă într-un liceu catolic, imaginându-se cântând și dansând în jurul școlii. Videoclipul a fost ulterior menționat ca sursă de inspirație pentru videoclipul piesei „If U Seek Amy” (2008), unde fiica fictivă a lui Spears este îmbrăcată într-o ținută de școală asemănătoare și poartă fundițe roz în păr. În 2010, „…Baby One More Time” a fost votat al treilea cel mai influent videoclip din istoria muzicii pop, într-un sondaj organizat de Jam!. În 2011, „…Baby One More Time” a fost votat cel mai bun videoclip al anilor ’90[2]. Piesa este prezentă în toate albumele greatest hits ale solistei, precum și în alte compilații.

Spears a interpretat „…Baby One More Time” în toate turneele ei. Piesa a fost bis în turneele …Baby One More Time Tour (1999) și Dream Within a Dream Tour (2001); Cântăreața a interpretat versiuni remix ale cântecului în turneele Oops!… I Did It Again World Tour (2000), The Onyx Hotel Tour (2004), The M+M’s Tour (2007), The Circus Starring Britney Spears (2009), Femme Fatale Tour (2011), și Britney: Piece of Me (2013). „…Baby One More Time” a fost nominalizat la premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare pop feminină și a fost inclus în listele revistelor Blender, Rolling Stone și VH1. Spears a numit „…Baby One More Time” unul dintre cântecele ei preferate din carieră. Piesa a fost, de asemenea, ultimul cântec redat în programul muzical Top of the Pops al canalului BBC din anii ’90.

Be the first to comment

Leave a Reply