Locul 10: Ellie Goulding – Love Me Like You Do

Ellie Goulding a înregistrat „Love me like you do” pentru filmul Fifty Shades of Grey și a fost scris de Max Martin, Savan Kotecha, Ilya Salmanzadeh, Ali Payami și Tove Lo. Piesa a fost lansată pe 7 ianuarie 2015 și a devenit imediat un hit. Videoclipul a fost lansat pe 22 ianaurie 2015 și o prezintă pe Ellie Goulding alături de partenerul său dansând în și în jurul casei lor, precum și scene din filmul Fifty Shades of Grey.

Ellie Goulding (născută Elena Jane Goulding pe 30 decembrie 1986 în Hereford) este o cântăreață, cantautoare, multi-instrumentistă și actriță engleză, din Lyonshall, Herefordshire, Anglia. Cariera sa a început când i-a întâlnit pe producătorii muzicali Starsmith și Frankmusik, iar ulterior Jamie Lillywhite i-a devenit manager și A&R. După ce a semnat cu Polydor Records în iulie 2009, Goulding și-a lansat extended play-ul de debut, An Introduction to Ellie Goulding.

În 2010, ea a devenit a doua artistă care în același an s-a clasat pe poziția #1 în sondajul BBC Sound of… și a câștigat Critics’ Choice Award la Brit Awards. Goulding și-a lansat albumul de studio de debut, Lights în 2010. Albumul a debutat pe locul 1 în UK Albums Chart cu vânzări de peste 850.000 de copii în Marea Britanie. Coverul ei “Your Song” pentru piesa lui Elton John a atins poziția #2 în Marea Britanie în decembrie 2010, iar pe 29 aprilie 2011 ea a interpretat piesa la nunta Prințului William și Catherine Middleton la Palatul Buckingham. Piesa de titlu a albumului, “Lights”, a fost lansată în SUA în martie 2011, și a ajuns pe locul 2 în Billboard Hot 100, ulterior fiind certificată de triplă-platină de către Recording Industry Association of America (RIAA).

Ellie Goulding va fi prezenta in vara acestui an la festivalul Untold de la Cluj(3-6 august 2017).

Be the first to comment

Leave a Reply