Locul 1: Ed Sheeran – Thinking Out Loud

Cântecul a fost scris de Ed Sheeran și Amy Wadge și a fost lansat prima oară pe iTunes pe 18 iunie 2014. Piesa se regăsește cel de-al doilea album de studio lansat de Ed Sheeran, intitulat „X”. Videoclipul melodiei are peste un miliard de vizualizări pe YouTube. In 2016 a obținut premiul Grammy la categoria “piesa anului”.

Edward Christopher “Ed” Sheeran este un cântăreț și compozitorl englez. În doar câțiva ani, Ed Sheeran a trecut de la a dormi prin metrou la rangul de fenomen global. Ca adolescent, Sheeran se lupta pentru a îşi face loc în industria muzicală și chiar a fost nevoit să doarmă sub arcadele de lângă Palatul Buckingham.

Crescut în Framlingham, Suffolk, s-a mutat în Londra în 2008 pentru a urma o carieră muzicală. La începutul anului 2011 a lansat un album independent, “No. 5 Collaborations Project”, care a atras atenția unor artiști precum Elton John și Jamie Foxx. În acel an a semnat și colaborarea cu Asylum Records. Albumul său de debut precum și partea sa
extinsă din 2011, care cuprinde single-uri precum “The A team” și “Lego House”, a primit discul de platină de 5 ori în Regatul Unit.

În 2012 a câștigat două premii BRIT pentru “Best British Male și British Breakthrough”. “The A team” a câștigat premiul “Ivor Novello” pentru cel mai bun cântec și versuri. În acelasi an Sheeran și-a început ascensiunea spre celebritate în Statele Unite. Și-a făcut apariția ca invitat pe cel de-al patrulea album intitulat ”Red” al lui Taylor Swift și a scris piese pentru formația One Direction. “The A team” a fost nominalizată pentru piesa anului la Premiile Grammy din 2013 unde a și realizat un duet cu Elton John în timpul ceremoniei.

Cantaretul britanic Ed Sheeran va avea o aparitie episodica in cel de-al saptelea sezon al serialului de televiziune “Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”, care va debuta pe micile ecrane pe 16 iulie 2017.

Be the first to comment

Leave a Reply