DC News | Borza, dezvăluire de la votul pentru Guvern. Discuție de culise cu 9 parlamentari

„Mă număr printre parlamentarii care au susținut învestirea Guvernului Orban. Timp de trei ani, eu am militat pentru stabilitate politică și responsabilitate în actul de guvernare. Din aceleași rațiuni, la toate moțiunile de cenzură am votat împotrivă. Nu putem lăsa țara neguvernată în plină campanie pentru prezidențiale, în prag de iarnă și în prag de criză economică, care se va instaura la nivel global anul viitor. România are nevoie de buget pentru 2020″, a spus deputatul Remus Borza în platoul DCNews.

„Un vot nu făcea neapărat diferența, însă recunosc, fără să dezvolt, pentru că ține de confidențialitatea discuțiilor, că am avut întâlniri cu vreo nouă parlamentari care au votat, în cele din urmă, pentru învestirea Guvernului Orban. Nu neapărat i-am convins eu, însă, într-o măsură mai mare sau mai mică, a contat și poziția mea în a lua o hotărâre deloc ușoară pentru unii dintre ei, mă refer aici la parlamentari din Pro România și la foști parlamentari ALDE”, a dezvăluit Remus Borza.

„PSD nu a jucat bine refuzând să intre la vot în speranța că nu va fi cvorum”, a continuat deputatul. „Mai mult decât atât, nu a permis celor doi președinți ai Camerelor să participe și implicit să prezideze ședința. Unii parlamentari, până în ultimul moment, au avut un joc dublu: și-au înregistrat prezența pe holul sălii mari a Parlamentului, dar au refuzat să intre în sală, pentru că au promis PSD că nu vor vota. A fost un moment delicat. Dacă PSD asigura conducerea ședinței comune, probabil putea exploata situația. Ulterior, lumea s-a liniștit. Au mai apărut parlamentari”, a spus deputatul.

„PSD, involuntar, a favorizat instalarea mai repede – eu aș spune la timp – a Guvernului Orban”, a concluzionat Remus Borza.

Remus Borza, declarații complete la DCNEWS: